Bogdesign - et lille stykke kunst

Hver gang jeg har haft fornøjelsen af, at samarbejde med forfattere og bogforlag omkring et bogomslag, efterlader det en lille selvstændig, men uskreven historie. Det er enormt inspirende for resultatet, når vi har de indledende samtaler inden designprocessen går i gang.

Et godt design af dit bogomslag, er dit bedste salgsværktøj. Et professionelt designet omslag vil straks formidle essensen af, hvad din bog handler om. 

Bogdesign er kunst, der formidler indhold
Design af et bogomslag er en kunst. Jeg har mange års erfaring med printdesign i en lang række genrer. Hvorvidt omslaget til din nye bog skal visualisere et omdrejningspunkt, en karakter, eller måske en nybagt kogebog, vil jeg kreere et bogomslag, som du kan være stolt af. 

Sådan starter vi på din bog
Du har skabt din historie, og har med garanti også en forestilling om, hvordan dit omslag kan se ud. Derfor vil jeg altid ringe dig op inden designprocessen går igang.

I telefonen taler vi blandt andet om:

  • Dine tanker ifht din historie
  • Hvilken type bog? (Soft- eller hardcover?)
  • Billedmateriale
  • Papirvalg
  • Størrelse på bogen


Efter vores samtale, går designforløbet igang. Jeg kombinerer dine input med egen designkundskab for at skabe et specialdesignet bogomslag og opsætning, som du vil være stolt af at vise frem.

Skal vi komme igang? 

Lotte satte sig ind i bogens karakterer og historie herunder det svære emne, selvskade, og udarbejdede derefter et grafisk design, der afspejlede fortællingen. Et design, der har høstet megen ros. 

Under hele forløbet havde Lotte og jeg et rigtig fint samarbejde, hvor hun kræsede om detaljerne. 

Lotte er en meget dygtig grafisk designer med en stor indlevelsesevne og jeg kan varmt anbefale hende”. 

– Peter Solberg Dirksen, Forfatter