Bogdesign - et lille stykke kunst

Hver gang jeg har haft fornøjelsen af, at samarbejde med forfattere og bogforlag omkring et bogomslag, efterlader det en lille selvstændig, men uskreven historie. Det er enormt inspirende for resultatet, når vi har de indledende samtaler inden designprocessen går i gang.

Et godt design af dit bogomslag, er dit bedste salgsværktøj. Et professionelt designet omslag vil straks formidle essensen af, hvad din bog handler om. 

Bogdesign er kunst, der formidler indhold
Design af et bogomslag er en kunst. Jeg har mange års erfaring med printdesign i en lang række genrer. Hvorvidt omslaget til din nye bog skal visualisere et omdrejningspunkt, en karakter, eller måske en nybagt kogebog, vil jeg kreere et bogomslag, som du kan være stolt af. 

Sådan starter vi på din bog
Du har skabt din historie, og har med garanti også en forestilling om, hvordan dit omslag kan se ud. Derfor vil jeg altid ringe dig op inden designprocessen går igang.

I telefonen taler vi blandt andet om:

  • Dine tanker ifht din historie
  • Hvilken type bog? (Soft- eller hardcover?)
  • Billedmateriale
  • Papirvalg
  • Størrelse på bogen


Efter vores samtale, går designforløbet igang. Jeg kombinerer dine input med egen designkundskab for at skabe et specialdesignet bogomslag, som du vil være stolt af at vise frem.

Skal vi komme igang? 

Nyeste bogdesign

ny bog, bogdesign, Peter Koefoed

Født til frihed

Rikke Thorbjørn, Cand. Mag., historie og dansk.

 

I mere end to år, har forfatteren undersøgt og arbejdet på, at kortlægge Peter Koefoeds liv. Hun har lånt materiale i form af breve, dagbøger og fotos fra Peter Koefoeds slægtninge og arbejdet historisk med indholdet. En absolut spændende fortælling, der går ind under huden.

"De havde længe kunnet se København, og efter en evighed blev landgangsbroen sænket. De 14 skridt over den smalle træbro var det stykke ingenmandsland, der adskilte en verden fra en anden.

Peter og de andre passagerer var ikke de eneste, der forlod skibet. Sømændene trængte til at få fast grund under fødderne. Med hyren i lommen og et par velmente anvisninger fra skibets mere erfarne besætningsmedlemmer, gik de med et indre kompas og instinkt mod vest til de små snedige sidegader, der lignede hinanden overalt på kloden. Peter og hans far skulle i modsat retning til det nybyggede velhaverkvarter ved søerne. Faren prajede en af de ventende droscher og gav kusken adressen. De to mænd udvekslede nogle korte høflighedsfraser. Det var her, Peter opdagede, hvad det vil sige ikke at kunne forstå et sprog."

...

"Lægen og nestoren Peter er populær. Det er enkemanden Peter også. Byens kvinder, gifte som ugifte, unge som gamle, grå som farverige, betages af ham. Alt, hvad de drømmer om hos en mand, finder de samlet i overlæge Koefoed. Han er flot, venlig, veluddannet og behandler alle mennesker ligeværdigt, respektfuldt og pænt. Han besidder på en gang blidhed og autoritet. Rækken af superlativer er næsten uendelig, når kvinderne snakker om ham. Han er ikke uimodtagelig over for de mange kvindelige bejleres interesse. Slet ikke." ...

Lotte satte sig ind i bogens karakterer og historie herunder det svære emne, selvskade, og udarbejdede derefter et grafisk design, der afspejlede fortællingen. Et design, der har høstet megen ros. 

Under hele forløbet havde Lotte og jeg et rigtig fint samarbejde, hvor hun kræsede om detaljerne. 

Lotte er en meget dygtig grafisk designer med en stor indlevelsesevne og jeg kan varmt anbefale hende”. 

– Peter Solberg Dirksen, Forfatter